De prepaid creditcard is in de huidige situatie waar zo ongeveer heel Nederland bij het BKR in Tiel staat geregistreerd een gouden greep. Ook in het kader van particuliere schuldvermindering is de prepaid creditcard een goede aantrekkelijke financiƫle oplossing. U kunt immers alleen geld uitgeven wat u eerst zelf op de creditcard heeft gestort. Er is geen sprake van een kredietfaciliteit.

 

Het fenomeen "prepaid creditcard" is in Nederland nog niet geheel gemeengoed. Toch zijn er enkele aanbieders die deze creditcard aan kunnen bieden. Vaak betaalt u of een eenmalig aankoopbedrag. Of u betaalt een jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van de kaart. Dit alles is altijd beter dan de torenhoge rentevergoeding die over het algemeen betaalt moet worden voor de standaard creditcard met kredietfaciliteit.

 

Het grootste voordeel van de prepaid creditcard is dat deze anoniem kan worden afgesloten. Er is geen sprake van een BKR toetsing, en ook de registratie bij het BKR is niet van toepassing. Een ideale situatie wanneer u een meer anonieme levensstijl wenst te leiden.

 

Wanneer u een prepaid creditcard wilt afsluiten zijn er op internet voldoende aanbieders beschikbaar die deze binnen mum van tijd opmaken en naar u toesturen. Vaak kunt u tegoed opwaarderen via internetbankieren en daarna kunt u direct aan de slag.

 

De prepaid creditcard heeft vaak als betalingssysteem VISA of MasterCard. Dit zijn tevens de twee grootste aanbieders van betaalde en standaard creditcards. De prepaid creditcard is hiermee in te zetten op alle mogelijke manieren waarop de standaard VISA of MasterCard te gebruiken is.