De creditcard en de debetcard groeien steeds dichter naar elkaar toe. Het zijn beide betaalinstrumenten geworden die veelvuldig worden gebruikt. Er zijn echter grote verschillen tussen beide betaalkaarten.

 

 

Het verschil tussen de creditcard en de debetcard

In het verleden was de creditcard over het algemeen direct gekoppeld aan de betaalrekening van de klant waardoor een directe afschrijving van de opname gedaan kon worden. Het was lange tijd in Nederland de enige bruikbare manier van de VISA en MasterCard. Alleen de kaarten van American Express hadden een alternatief model.

 

Met name de komst van het internet en de vele registraties en coderingen bij het BKR hebben een nieuwe vorm van creditcard zonder kredietfaciliteit beschikbaar gemaakt.

 

 

De internet creditcard

Hoewel de naam niet helemaal correct is, is de internet creditcard een aantrekkelijk betaalmiddel geworden. Dit betaalmiddel kenmerkt zich door de prepaid manier waarop geld op de kaart gezet kan worden. Met name VISA Card Services biedt door geheel Europa deze vorm van betaalfaciliteit aan. Het grote voordeel is dat de kaart nergens geregistreerd hoeft te staan omdat er geen sprake is van een schuld.